Business is booming.

БДЖ с подарък за Великден: Предварителна продажба на билети и допълнителни влакове

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през периода на Великденските празници, от утре, 26 март, „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове, съобщиха от превозвача.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни. С удължаване на този срок се дава възможност на клиентите да планират предварително своите пътувания, както и да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.

Предварителната продажба на билети, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната през периода от 26 март до 9 април.

Клиентите на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси и гишетата „Информация“ в железопътните гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

За празничните дни по повод Великден, „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД предвижда да осигури и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната, пише БТА

От националния железопътен превозвач напомнят на своите клиенти, че за определени влакове могат да закупят онлайн билет за своето пътуване. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.

Системата е достъпна на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ“ ЕАД – www.bdz.bg, както и на електронен адрес – http://bdztickets.com.

 

Comments are closed.