Business is booming.

/Видео/ Министър Радев засекрети срещата с кметовете от Пиринско, жалбите им останаха неясни

Министърът на МВР Валентин Радев засекрети срещата с кметовете от Пиринско и не можа да стане ясно какво точно са обсъждали.Той събра представителите на местната власт в зала „22 септември“ в Благоевград като идеята била да бъдат обсъдени конкретни проблеми, задачи и практики.Така и медиите не можаха да чуят от първо лице проблемите на местните градоначалници.
След края на срещата обаче министър Радев даде брифинг, но голяма част от журналистите останаха разочаровани,тъй като нямаха възможност да отправят въпросите си към него.

На въпрос дали са се отказали от частните охранителни фирми министър Радев заяви, че няма нищо против частни охранителни фирми да охраняват по селата.

„ Този месец ще се направи актуализация, ние не създаваме нов закон само подобряваме стария. Ние заедно сме в диалог с всички тези неправителствени организации, защото това са 200 000 души, които практикуват този занаят. Всички сме питали и държавните структури и сме направили подобрение на закона. Има една дума в закона , за която се хванаха и президента и прокурора, а именно урбанизираните територии, защо ще ги давате на охранители и го дадоха на конституционния съд. Сега ще видим кой е прав, моите хора са ме убедили, че това е правилно и аз съм се доверил на тях.Ако Конституционния съд каже, че е незаконно да махаме ги, но всичко това е за подобряване на реда и сигурността на гражданите“., заяви министър Радев.

На въпрос дали министър Радев ще приеме оставката на директора на ГД “Гранична полиция“, ако той я подаде, Радев каза, че ще си помисли.

„Аз много внимавам за кадрите в МВР, тъй като трудно набираме качествени хора. Аз като министър трудно се освобождавам от хора, които са работили в системата. Дори някой, който е предложен за уволнение- пак го проверявам . Трудно се създават хора с опит. Първо трудно се намират качествени хора , но има правила и ако някой ги е престъпил трябва да си отиде“, каза Радев.

Comments are closed.