Business is booming.

Измама: Дядо даде 6 000 лв. на …

Възрастен мъж от Благоевград даде 6 000 лв.на мним полицейски служител.В полицията в града е получен сигнал от 83-годишен мъж от за това, че за времето от 14:30 часа до 15:40 часа вчера, чрез телефонно обаждане от мъж, който се представил за полицейски служител, му е поискана парична сума под предлог, че съдейства за залавяне на телефонни измамници. Потърпевшият е ощетен с около 6 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.
Регистрирани са нови опити за телефонни измами,съобщиха от полицията. Използва се познатата схема за мними полицейски служители, които въвеждат потърпевшите в заблуждение, че сътрудничат на органите на реда.
ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.
При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.
За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно). Насочваме вниманието, че тел.150, тел.160 и тел.166 не функционират.

Comments are closed.