Business is booming.

Хиляди се забавляваха на зимен празник в курорта Семково

Зимен празник събра отново хиляди хора в курорта Семково над Белица. Събитието превърна Белица в пример и основен посланик на малките общини в Европа. Вицепрезидентът Илияна Йотова спази обещанието си и отново бе част от празника,както и евродепутати, народни представители, кметове, представители на туристическия бизнес, инвеститори и месни хора.

За всички малки и големи, организаторите бяха предвидили състезателни игри. За доброто настроение пък се погрижига изпълнителите от ансамбъл „Гайтан“, мфг „Огражденска четворка“, Ансамбъла за народни песни към читалището в Белица и фолклорен танцов състав от Република Македония, община Македонска Каменица.

„Предстои ни среща с премиера Бойко Борисов, за да искаме подкрепата на държавата, че сами няма да се справим. Като община спечелихме проект за 3 милиона евро за ремонт на пътя до Семково. Но реално общината няма нита един квадратен метър собствуност тук. Общинският съвет гласува курортът да стане селищно образувание и да е част от града ни. Местният парламент даде съгласието си общината да придобие безвъзмездно правото на собственост върху 114.54 хектара земя от държавния горски фонд, които са цялата територия на Семково. Но това може да стане само с волята на държавата”, заяви кметът на Белица Радослав Ревански.

Общината обсъжда с Университета по архитектура, строителство и геодезия и с Техническия университет, които имат бази в Семково, да се направи съвместно дружество за развитието на Семково.

Преди откриването на празника се състоя публичната дискусия „Планините – неоцененото богатство на Европа”.

Comments are closed.