Business is booming.

Вирусите отстъпиха пред студа

В началото на март лекарите отчитат намаляване на броя на заболелите от грипни вируси. Според специалисти това се дължи на падането на температурите – студеното време е здравото време, когато вирусите и бактериите не могат да живеят. Съветът на докторите е родителите да извеждат своите деца в парка, в планината, дори, ако времето е лошо. Детето да бъде облечено, но да диша чист въздух, така то се калява.

Не е тайна, че в края на зимата много хора се оплакват от изтощен организъм. Това се дължи на липсата на достатъчно слънце, витамини и други хранителни вещества.

Това е предпоставка за последващо боледуване в началото на пролетта. Детският имунитет се повлиява от стрес, небалансирано хранене, хиповитаминоза, хронично боледуване.

Ако детето боледува от вирусни заболявания по-често от 6 пъти на година, простудите продължават дълго време и се наблюдават усложнения – например отит и ангина, трябва да проявите повече внимание и грижа. Задължително се консултирайте със специалист-имунолог. Един от начините да укрепите имунната система е като използвате имуностимулиращи средства с доказан ефект.

Правилното хранене е другият фактор, от който зависи здравето на детето. В менюто му задължително трябва да присъстват плодове, зеленчуци, сокове, киселомлечни продукти, месо, яйца, супи и каши.

Друг важен фактор е режимът на сън и почивка. Децата трябва да спят минимум 10 часа.

Положително се отразяват закаляването, физическите занимания, разходките на свеж въздух и положителният психологически климат в семейството и обществото.

Comments are closed.