Business is booming.

В Деня на театъра! Млади актьори дефилираха в Благоевград

Своеобразна дъга от театрални костюми направиха в дъждовното време студенти от специалност „Актьорско майсторство“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“ Благоевград по повод Международния ден на театъра. „Да живее театъра“ и „Сцената е моята съдба“ бяха част от възгласите на младите актьори. Станалото традиция шествие започна от Учебния студентски експериментален театър (УСЕТ) и премина през централните улици в областния център.

По време на флашмоба актьорите раздаваха флаери за Театралния маратон, който продължава до 31 март.

В днешния празничен ден в 17:30 ч. в Учебния театър студенти от трети и четвърти курс в специалност „Актьорско майсторство“, с художествени ръководители доц. Огнян Спиров и ас. Биляна Дилкова, ще представят спектакъла „Всичко започва с театъра“.От 19.00 часа в Драматичния театър „Никола Вапцаров“ възпитаниците на Факултета по изкуствата ще представят спектакъл, входът е свободен. Сценарист на спектакъла е доц. Александра Хонг, режисьор гл. ас. д-р Милена Анева.

Международният ден на театъра се отбелязва се от 1962 г. с решение на Деветия конгрес на Международния театрален институт към Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО) през 1961 г.

Международният ден на театъра се отбелязва с редица културни прояви и театрални събития в цялата страна. Днес от 19:00 ч. в Народния театър „Иван Вазов“ ще се състои официалната церемония по връчването на наградите ИКАР. В годината на първото българско европредседателство Националните награди ИКАР се провеждат под мотото на Европейския съюз „Единни в многообразието“.Информация на БНР.

Comments are closed.