Business is booming.

Евродепутатът Новаков ще спира обезлюдяването на селата в България

В благоевградското село Дъбрава кметовете на селата от община Благоевград представиха за пореден път проблемите и най-сериозните причини за липсата на хора в малките населени места.

Поводът за срещата е предстоящото разпределяне на субсидии за следващия програмен период, което ще се проведе на 2 май в Европарламента.

Липсата на средства, лоша инфраструктура и никакво разработване на природни и туристически дадености, са причината за нежеланието на хората да живеят на село, коментираха кметовете на селата дошли на срещата днес. Новаков предвижда посещения в почти всички общини в Югозапада, за да изгради по-ясна картина за това, как този процес да бъде спрян, съобщава радио Благоевград.

Първата стъпка, която ще направи в тази посока Новаков, е изготвянето на интернет платформа, на която всяко едно село ще популяризира най-добрите си страни. Така всеки, който има интерес към даден сектор, лесно може да се ориентира кое село какво предлага, като например, природни дадености, възможност за развитие на земеделие, на туризъм, на винопроизводство и т.н.

Comments are closed.