Business is booming.

Заради рязкото застудяване! Пик на инфаркти и инсулти отчитат медици

Бум на инфаркти и инсулти заради рязката температурна промяна през последните дни, отчитат от столичната Спешна помощ. 1294 са сигналите, на които спешните медици са се отзовали през последните два дни.

Спешните медици отчитат бум на сърдечно съдовите заболявания, инсултите и инфарктите. За последните 48 часа инфарктите са 12, а инсултите – 40. За същия период на 2017 г. инфарктите са били същият брой, а инсултите със седем по-малко. За своята вече четвърт век лекарска практика д-р Даниела Николова очертава стряскаща тенденция: „Напоследък аз мога да кажа, че се наблюдава едносравнително подмладяване на тези заболявания.

Само за миналата нощ имах 37-годишен пациент, който беше направил остър инфаркт и единственото при него беше стресът и явно напрежението“. От „Пирогов“ не отчитат ръст в случаите на пациенти със сърдечно-съдови заболявания. За последното денонощие там са приети трима мъже с инфаркти, съобщава frognews.

За да се предпазим от инфаркти и инсулти при рязка промяна на времето, лекарите съветват хронично болните редовно да взимат лекарствата си, да информират лекуващите си лекари за всякаква промяна. Освен това – повече спорт, по-малко напрежение, разнообразна храна и време за почивка. Особено през уикенда, когато местим стрелките с час напред.

Comments are closed.