Business is booming.

Кметът на Благоевград: Градът ни ще се превърне в европейски модерен център

Благоевград стана емблема на изпълнението на националната програма за енергийна ефективност на панелните блокове. Областният център е отличник по брой санирани блокове и заради това започнаха да наричат и градоначалника Атанас Камбитов – кметът отличник.

След като промени облика на почти всички панелни блокове, сега общинският екип се насочи към решаване на други важни проблеми. Най-належащият е изграждане на регионално депо за битови отпадъци, тъй като старото сметище вече е затворено. Кметът си е поставил и още една амбициозна задача – да изгради мащабна система за видеонаблюдение в районите на всички училища и детски градини, за да гарантира сигурността на децата. А фестивалът „Франкофоли“ се превърна в едно от 100-те най-големи събития от цял свят, популяризиращи френскоезичната култура през миналата година.

„Градът е на път да се превърне в европейски модерен център и вече вървим в тази посока, длъжни сме да го направим, защото всеки човек заслужава най-доброто“. Това заяви в интервю за Дарик кметът Атанас Камбитов по повод националната класацията на радиото „Най-добрият град за живеене в България“. Градоначалникът е убеден, че Благоевград е прекрасно място за живеене.

Comments are closed.