Business is booming.

МВР „надушили“ къде са Братя Галеви

В МВР имали информация за евентуалното местонахождение на братя Галеви. Това разкри пред Нова началникът на сектор „Издирване“ в националната полиция Ивайло Димитров.

„Те са извън пределите на страната. Разполагаме с информация къде се намират може би. Всичко това е въпрос на проверки и на комуникация с партньорски служби. Когато стигнем до тях, те се задържат и свалят от издирване. Имаме информация, която се проверява. Не мога да кажа откога е тази информация, защото рискувам да разкрия информатора“, посочи Димитров.Полицаят коментира и новата практика за издирване на престъпници на МВР. Припомняме, МВР пуска в социалните мрежи снимки и информация за издирваните лица, за които има влязла в сила присъда.

„Целим получаване на обратна информация относно тези лица, да ги приведем в известност – било чрез хора около тях, било чрез хора, които са имали взаимоотношения и даже самите те“, обясни Димитров.

Припомняме, един от издирваните от МВР – Красимир Тончев, видя публикацията на МВР за себе си и остави на властите телефон за връзка. Оказа се, че друг издирван е в затвора.

Comments are closed.