Business is booming.

Навръх празника си съдебните охранители протестираха в Благоевград

Служителите от „Съдебна охрана“ при Окръжен съд-Благоевград завиха, че завеждат дело срещу държавата за неспазени два закона от страна на Министерски съвет, предаде БГНЕС в града.

„Ние, служителите на Съдебна охрана се чувстваме потърпевши от това, че заплатите ни изостават в сравнение с инфлацията и тези на останалите колеги от Национална служба „Полиция” Спрямо нас се прилага тактиката: „Разделяй и владей”, каза един от протестиращите съдебни охранители. „Ние сме отхвърленото дете на тази тричленка, винаги се гледа за полицията, дадоха им увеличение, но ние също влизаме в този член от закона за МВР, който им дава увеличение на заплатите. С адвокати обмисляме да съдим държавата, таблицата със званията и съответното заплащане за полицаите е явна и се знае какво ще получат, докато нашата по незнайни причини е секретна”, каза председателят на синдиката в Благоевград Гаврил Митушев. „Увеличението ни цифром и словом е 35 лв., това е по лев на ден, просто ни затвориха устите с това „увеличение”, така как да се чувстваме като служители от Сектор „Сигурност”, каза Веселин Петров.

„В момента Министерски съвет нарушава два закона-този за съдебната власт и този за МВР”, за това ще съдим държавата”, каза инспектор Атанас Уков. Поредният протест на охранителите се проведе по обяд днес пред Съдебната палата по време на обедната почивка. Протестиращите почерпиха за професионалния си празник, който е днес-7 март, 15 г. от създаването на Главна дирекция „Охрана“.

Comments are closed.