Business is booming.

Николай Цонев: Данъчните прибират ДДС-то само на определени фирми

Ако министърът на финансите Владислав Горанов не знае за това, което става в НАП, трябва да бъде отстранен от поста си и бъде назначен друг човек, който да знае какво става в неговото министерство и да управлява правилно финансите на държавата. А ако е знаел, трябва да бъде отстранен за това, че знае и го допуска.

Това каза за Фрог бившият военен министър и лидер на „Нова алтернатива“ Николай Цонев в коментар за изнесените данни от гражданското сдружение БОЕЦ за кражба на 16 милиарда от ДДС.

Въпросът е, защо министърът на финансите и самото финансово министерство не е предприело мерки?, попита той.

Цифрата от 16 млрд. е стряскаща. Явно е, че данъчните и НАП работят под някаква диктовка и прибират ДДС-то само на определени фирми. Изискват изпълнението на ревизионните актове пак по определен начин. Трябва да се провери тези фирми, които дължат на НАП големи суми, дали от момента, в който е установен ревизинния акт, не се е появил някой нов „съдружник“ в тези фирми. Често нарочно се прави такъв ревизионен акт, за да се прибере нечий бизнес. Фирмите, които дължат сериозни суми, трябва да се проверят в момента на установяване на дължимото, дали нямат нов „съдружник“, каза още той.

Нниколай Цонев коментира и мълчанието на повечето медии по изнесените на бял свят цифри: Трябва да се питат генералните директори на водещите телевизии, защо не са отразили такава стряскаща информация. Не е чудно тогава, защо сме последни в класациите по медийна свобода. А иначе е ясно, че трябва да се даде урок на всички, които са участвали в управлението, че рано или късно ще им бъде потърсена отговорност, смята Цонев.

Comments are closed.