Business is booming.

Новата велоалея ще промени транспорта в Благоевград, смята Камбитов

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов, направи символичната първа копка за изграждането на 4-километрова велоалея.

Новата алея за велосипедисти в Благоевград ще свързва булевардите „Св. Димитър Солунски”, „Васил Левски”, „Св. Св. Кирил и Методий” и улиците „Марица”, „Иван Михайлов“ и „Даме Груев“.

Срокът за изпълнение на проекта е 4 месеца, като стойността на инвестицията е около 800 хиляди лева, съобщава радио Благоевград..

„През кръстовищата и входовете, съществуващата асфалтова настилка ще се запази и велосипедните алеи ще се обозначат с маркировка. Строителните дейности предвиждат още, понижаване на високите бордюри при преминаване на алеите през кръстовищата. Настилката на алеите ще бъде от плътен асфалт, с дебелина 4 сантиметра.“

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов, направи символичната първа копка на обекта и посочи, че това е третия мащабен проект, който общината започва само в рамките на една седмица.

„Един такъв проект ще облекчи значително транспорта в града“, изтъкна той.

Камбитов, поздрави екипа, който реализира проекта и пожела успех на изпълнителите

Зам.-кметът Кралева допълни, че в рамките на изграждането на съоръжението, ще бъде запазена съществуващата растителност, а по протежение на алеите ще бъдат поставени пейки и кошчета за отпадъци.

 

Comments are closed.