Business is booming.

Опасни кръстовища в Благоевград!

Обособена комисия от ОД на МВР обследва почти всички пешеходни пътеки в Благоевград. Това заяви в интервю за Рдаио Благоевград полицейският директор Петър Овнарски.

За опасно кръстовище алармират слушатели на радиото. То се намира между улиците „Славянска“ и „Полк. Кирил Чамишки“. Според слушателския сигнал коли паркират почти върху пешеходната пътека на „Славянска“ и по този начин пречат на видимостта както на шофьори, които завиват към Пожарната, така и на пешеходци, които също нямат видимост и пресичат пешеходната пътека към Пожарната служба, разчитайки на късмета си, тъй като също нямат видимост и са заплашени от възможността да се окажат под гумите на преминаващ автомобил.

И пешеходци и водачи на МПС дават примери и с още други участъци в областния град, където няма видимост и се създава опасност от ПТП.

Още в края на март стана ясно, че Благоевград е сред градовете, в които пешеходните пътеки са в най-лошо състояние.

Това показваха данните от проверките в цялата страна, които започнаха след трагичен случай на пешеходна пътека именно в този град. В края на миналата година 19-годишна студентка беше блъсната от камион.

Кметовете в няколко града имаха срок до 30 юни да се съобразят с изискванията и да приведат пешеходните пътеки в законния им вид или могат да отнесат глоба между 2000 и 7000 лева.

Сред посочените нарушения е и това, че пешеходните пътеки се боядисват в цвят, различен от бяло. Новите пешеходни пътеки около студентските общежития, а и на много места в града, са в червен цвят.

До момента обаче наложени санкции на кметове няма.

Comments are closed.