Business is booming.

Ученици от Седмо СОУ превземат парк „Бачиново“

Националната инициатива „Лесовъд за един ден” ще се проведе днес в парк „Бачиново“. В рамките на проявата се предвижда залесяване и провеждане на интерактивни игри с ученици от 5-ти клас на Седмо ОУ „Кузман Шапкарев”. Инициативата е съвместна на ЮЗДП и РДГ-Благоевград.

Служителите от Регионална дирекция по горите и Югозападно държавно предприятие запознаха учениците от III ОУ „Димитър Талев“ с професията на лесовъда, както и да бъдат такива за един ден. Малчуганите научиха как се измерва височина, възраст и диаметър на дървото, защо и как се провеждат сечи, как се възобновява гората по естествен начин – какво и кой допринася за това. Чрез образователни беседи и игри малките „лесовъди“ научиха интересни неща за живота на някои горски животни и процесите, които протичат в горските екосистеми, съобщиха от ИАГ.

В рамките на „Седмица на гората“ служители на РДГ-Благоевград посетиха детска градина „ 1 юни“ в града, където проведоха „Открит урок за дърветата и горските животни“. Любознателните дечица показаха, какво знаят за гората и горските животни, а горските служители чрез беседа и игри им помогнаха да научат още интересни неща за дърветата и животните и колко е важно да пазят и обичат природата. Подрастващите получиха книжка за оцветяване на горски животни и дървени медалчета.

Comments are closed.