Business is booming.

Сини зоват за оставка на Лукарски! Бой на седесари в „Красно село“

Блъскане, бой и охранители, опитващи се да спрат делегати да влязат в залата на провеждане на Изпълнителния съвет на СДС, видя репортерът на OFFNews в културния дом в „Красно село“ преди минути.

Днес СДС трябва да реши дали да поеме по консервативно-патриотичния път, предложен от лидера си Божидар Лукарски, или не. Очаква се също опозиционно настроени структури да му поискат оставката.

Преди началото край масата за регистрация цареше голямо напрежение, чуваха се викове. Оказа се, че на част от делегатите не се разрешава да влязат. Причината е забавено плащане на членския внос, обясни зам.-председателят на СДС Румен Христов. Самият той първоначално също бил спрян от охраната.

Целта е в залата да влязат само „послушни“ структури, потвърди и Димо Стоянов, председател на структурата в Хасково. Според него не са допуснати 40% от делегатите, които са от 8 структури.

Охранителите са наети от лидера на СДС, заяви другият заместник – Емил Кабаиванов, а по-късно Лукарски потвърди информацията с обяснението, че очаквал ескалация на напрежението, провокирано от опозиционни партии с влияние в СДС, и малки, десни, и големи. Коя е фирмата не става ясно.

В крайна сметка опозиционерите влязоха, но журналисти не бяха допуснати. На входа бяха спрени дори фоторепортерите, а един от опитващите се да снимат дори бил блъснат от охранител. Обясни, че спират медиите по решение на ръководството.

И през затворените врати обаче се чуваха крясъци „Оставка“ и „СДС“. От време на време един от опозиционерите отваряше вратата, за да може журналистите и да видят ставащото вътре.

Малко след началото бе обявена почивка и бе наредено хората, които не са си платили членския внос да напуснат.

Сблъсъкът и боят дойдоха в този момент. Според ръководството опозиционерите са написали цял сценарий как да действат по време на заседанието – кой кога да вика, кой кога да вземе думата и т.н. Човек на Лукарски се опитал да издърпа листа със сценария от ръцете на опозиционер и боят бе факт.

Comments are closed.