Business is booming.

Фермери блокират пътища в страната

Земеделските производители подкрепят борбата с контрабандата на горива, но са категорични, че проектозаконът, внесен в парламента, поставя неизпълними изисквания пред тях. Това каза в интервю за БНР Георги Милев от Асоциацията на зърнопроизводителите.

Браншът е изправен пред извънредно тежък бюрократичен и финансов режим на регистриране, но опитите да се изложат аргументите „против“ пред народните представители са претърпели провал, разказа зърнопроизводителят. Той подчерта, че фермерите получават отстъпка от акциза и имат интерес всеки литър земеделско гориво да бъде на светло:

„Ние като гласоподаватели и като земеделски производители сме възмутени от подобно поведение. Не ни беше дадена възможност да кажем нашите аргументи, когато нашите аргументи бяха твърде силни и не можеха да отговорят, ни вземаха думата“.

По тази причина на 3-ти април фермерите ще направят протестно зареждане на тракторите си в традиционните, а не във ведомствените си бензиностанции, което на практика означава, че пътищата на страната ще бъдат блокирани от бавноподвижна и извънгабаритна техника.

„Явно хората, които всеки път се опитват да вкарат този закон, забравят, че това е практически невъзможно и ние на практика във вторник ще ви покажем. Ние просто ще спазим закона такъв, какъвто е. Просто изпреварваме с един месец събитията, ако този закон бъде приет“, каза Георги Милев от Асоциацията на зърнопроизводителите.

Comments are closed.