Business is booming.

Ще възроди ли новият омбудсман позабравената длъжност?

Натрупаният ми опит ми дава основание съвсем спокойно да изпълня със съдържание тази длъжност. Това каза по време на редовното заседание на Общински съвет- Благоевград новият общински посредник на Община Благоевград д-р Валентин Василев, предаде  „Фокус“. Той подчерта, че е пристъпил към кандидатирането му като обществен посредник на територията на Община Благоевград с ясното съзнание, че натрупания опит му дават основание съвсем спокойно да изпълни със съдържание това, което е предвидено в нормативните текстове като възможности.

„Направих опит да изследвам и да събера достатъчно добри практики от останалите общински администрации на територията, на които действат местни обществени посредници и натрупах значителен обем от добри практики, респективно и такива, които не биха били добри на нашата територия.

От 6 години Благоевград няма обществен посредник. Последният омбудсман в града(2012 г) бе Петя Гюрова. Тя заемаше поста два мандата на ОбС и няма право на трети, решиха преди две години на председателски съвет.

Comments are closed.