Business is booming.

„Юлен“: Не се плашим от проверки, изрядни сме!

Ски зона Банско и концесионерът „Юлен“ АД са проверявани вече 17 години по различни сигнали и не са открити сериозни нередности. Прокуратурата е длъжна да проверява всички постъпили твърдения и ние ще окажем пълно съдействие. Това се посочва в официална позиция на „Юлен“ АД. От дружеството допълват, че от досега направените проверки 10 са приключили със заключенията, че няма никакви нарушения, една е констатирала дребна нередност и в момента се обжалва. През януари 2015 година със заповед на премиера Бойко Борисов е създадена Междуведомствена работна група, която да провери спазва ли се концесионният договор.

В нея влизаха представители на Министерския съвет, Министерство на финансите, Министерство на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието, ДНСК и Агенцията по кадастъра. „След повече от година работната група излезе с категоричното заключение, че няма никакви нарушения на Юлен АД. Всички съоръжения в ски зоната са законни, имат издадени удостоверения за ползване от компетентните органи и е спазено екологичното законодателство. Но за да се изпълнят новите законови изисквания препоръчват задължителна промяна в концесионния договор“, посочват от „Юлен“. „Всички проверки през последните 17 години станаха рутина за нас. Сигналите се подават от един кръг организации, но от различни хора. Същите те са водили 54 съдебни дела срещу Юлен АД, като всичките са загубени от тях. Това потвърждава, че тези хора и организации водят клеветническа кампания срещу Банско като най-големия ски курорт в България“, смятат още от дружеството. Концесионерът на Банско: Хората на протеста не бяха много, няма да строим писти Концеси

В същото време стана ясно, че заместник министър-председателят Валери Симеонов ще участва днес на работна среща в рамките на консултантска мисия на представител на Международния съюз за защита на природата IUCN в Национален парк „Пирин”. В срещата е предвидено да вземат участие още Херве Летие – експерт към IUCN, представители на МОСВ, служители на Дирекция „Национален парк Пирин”, както и кметът на Разлог г-н Красимир Герчев и представители от ръководствата на общините Гоце Делчев, Сандански и Симитли. Домакин на срещата ще бъде кметът на община Банско, г-н Георги Икономов. Целта на мисията на международния експерт е да направи преглед на Проекта на Плана за управление на Национален парк Пирин и да удостовери, че същият е в съответствие с решенията на Комитета за световно наследство и обезпечава опазването на обекта.

Comments are closed.