Business is booming.

Президентът Радев: Шипка е капитал от исторически достойнства…

Президентът Румен Радев в речта си на връх Шипка по случай 140 години от Освобождението на България каза:“Събрали сме се на този чутовен връх да се преклоним пред героите на българската свобода и да почетем нашето общо минало. Под снега на Св. Никола, Околчица, Орлово гнездо, лежат костите на героите, след 140 години трудно някой ще каже кои са български и кои са руски, но с тези кости е съградено скелето на българската и руската бойна слава.“  президентът Румен Радев

„Шипка е капитал от исторически достойнства, който няколко хиляди доблестни мъже завещаха на всички нас – потомците и който ние не бива да подменяме. През годините на августовските жеги и мартенските виелици вие бяхте тук, защото вие знаехте, че с вашето присъствие с вашата почит, ние скрепяваме историческата истина, защото вие млади и стари, сте опълченците на историческата правда, които не допуснахте тя да бъде поругана“, каза още президента.

„Благодаря на Негово Светейшество Неофит – патриарх на България и митрополит Софийски и на Негово Светейшество Кирил, патриарх на Москва и на цяла Русия за съслужението, за мъдрите думи, за признателността и благодарността и за християнския дух, който помни, който възвисява човека. Християнският дух, в който саможертвата е път към свободата. Да живее България!“, завърши словото си президентът.

Comments are closed.