Business is booming.

Вижте какво прави в Бобовдолския затвор сутеньора Марто Дебелия?

 

Благоевградският сутеньор Марто Дебелия, който бе наказан заради телефон в килията, заляга над учебниците в Бобовдолския затвор. Оказа се, че се е записал на уроци по български език и литература и скоро му предстои контролно. Това обясни самият той на вчерашното съдебно заседание на делото за наркотици, което обаче се провали поради неявяване на най-атрактивната проститутка – Вероника Н., която трябваше да бъде разпитана.

Перничанката „Мис Силикон“ е допусната като свидетел по искане на защитата, но се оказа нередовно призована, тъй като не е посочен адрес, на който да бъде търсена. Адвокат Любомир Георгиев посочи, че той не разполага с телефона и адреса на свидетелката, но тези данни могат да се открият от материалите по досъдебното производство, в които се съдържат нейните показания. Прокурор Елица Калпачка заяви, че тя също може да предостави координати на свидетелката и след като това бе уточнено, съдията отложи делото за друга дата. Първата предложена беше за 23-и март, но подсъдимият не се съгласи, тъй като тогава има контролно по български език, което не може да пропусне. Съдията се съобрази с неговото искане и определи датата 28 март за следващото заседание, което се очертава като последното преди пледоариите, след като бъде разпитана свидетелката Вероника Н. Оборотната перничанка, която кара джип БМВ, подарък от богат бизнесмен, вече е давала показания срещу Марто Дебелия на делото за сводничество срещу него и уличените като негови покровители ексченгета Петър Кънев и Стефан Филипов.

Наказателният процес, който се гледа от една година при закрити врати заради използваните СРС-та, също е на финалната права в Районен съд. Припомняме, че сводникът бе арестуван на 1 юни 2016 г. при операция на „Вътрешна сигурност” и Районна прокуратура и уличен за трафик при условие на опасен рецидив за това, че в периода 19.12.2015 г.-31.05.2016 г. в Благоевград на различни места – в хотел „Рио“, в квартира на ул. „Полк. Чамишки“ е принудил 7 жени да проституират било чрез принуда и заплахи, било чрез облаги, като делял парсата с тях наполовина. Според обвинението той имал полицейски чадър, който му бил осигурен от кварталния инспектор Стефан Филипов и зам. шефа на РЗБОП Петър Кънев. Двамата полицаи бяха обвинени, че са осуетили наказателно преследване срещу сводника, като убедили жертвите му да оттеглят жалбите си срещу него. На Стефан Филипов бе повдигнато обвинение и за издаване на служебна тайна, тъй като уведомил Марто Дебелия, че срещу него имало жалба от Теодора Т. и му дал копие от нея. Самопровъзгласилият се за „Министър на любовта” сводник се сдоби и с друго обвинение – незаконно държане на наркотик – 0, 04 грама кокаин на стойност 7, 60 лв., открит в стая на хотел „ Рио“ при полицейския щурм на 1 юни 2016 г. Дрогата била намерена при огледа на стаята, ползвана от Марто Дебелия и приятелката му Гергина Добрева. Пред разслeдващите момичетата, които правили секс за пари, обяснили, че сутеньорът ги дрогирал, за да бъдат бодри и поемат повече клиенти.

В хода на наказателния процес са разпитани болшинството свидетели, в това число и всички секструженички, с изключение на перничанката, която е студентка по право.

Comments are closed.