Business is booming.

БСП иска оставката на министър Радев заради гафа на „Гранична полиция“

БСП поиска оставката на министъра на вътрешните работи Валентин Радев заради случая със служителите на ”Гранична полиция – Аерогари”, при който не бяха проверени документите на десетки пътници, пристигнали на 20 март с полет от Париж.

В декларация Иван Иванов посочи, че сигурността на българската граница е под заплаха. „Благодарение на липсата на адекватност от ваша страна, сигурността на българската граница се превърна в проблем, който се задълбочава. Оставката на вътрешния министър – само това може да върне доверието в институциите и в България“, каза депутатът от левицата.

Председателят на групата на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов реагира на поведението на левицата така: „Колеги отляво, има прекрасни деца, които са дошли да посетят българския парламент. В момента, в който започнахте да се държите по този начин, всичките се хванаха за устата и за главата как е възможно това да се случва в българския парламент“.

След случая на летище София, началникът на „Гранична полиция – Аерогари“ комисар Милен Пенев и 12 гранични полицаи от летището бяха отстранени от работа и срещу тях започна дисциплинарна проверка, припомня Frognews..

 

Comments are closed.