Business is booming.

БСП няма да излъчва номинации за кандидати за КЕВР, обяви Нинова в Благоевград

БСП няма да излъчва номинации за кандидати за Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това каза на пресконференция в Благоевград лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде  „Фокус“ – Пирин. По думите ѝ това е 100 % решение, което е било взето с пълно мнозинство и съгласие на Изпълнителното бюро на партията преди няколко часа. Тя представи пред медиите в града и аргументите, с които е било взето решението.

„Този модел на КЕВР и на останалите регулационни, уж независими органи, е сбъркан още от началото. Това не са независими органи, а органи, които провеждат или корпоративни или политически интереси. Ние заявяваме, че искаме смяна на модела на подобен вид управления на тези органи и начина, по който взимат решения. Поради което няма как заради това оспорване на съществото на такъв орган, сега да предложим кандидати за КЕВР“, подчерта Корнелия Нинова.

Тя добави, че към момента не е било обсъждано и взимано решение за оттегляне на членовете на БСП в сега действащите регулационни органи. „Не сме обсъждали подобно нещо, но от тук нататък няма да предлагаме членове на такива органи – решение на Изпълнителното бюро“, каза още Нинова.

Comments are closed.