Business is booming.

ГЕРБ отвръща на удара: БСП и ПЕС стоят зад Гинка Върбакова

Зад Гинка Върбакова стоят не само БСП, а и ПЕС – Моника Йосифова е авторът на прикачения файл в прессъобщението от купувача на ЧЕЗ. Това каза депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в декларация, прочетена от парламентарната трибуна. „Вече две седмици нагнетявате напрежение в обществото с истеричните си лъжи, че правителството на ГЕРБ и лично премиерът Бойко Борисов стояли зад сделката между ЧЕЗ и „Инерком“, каза Гъневски.

По думите му вчера се е появила писмена следа, която ясно е показала кой стои зад „Инерком“. „Купувачът на активите на ЧЕЗ разпространи до медиите прессъобщение, чието съдържание не е особено интересно. Интересен е авторът на прикачения файл, съдържащ въпросното прессъобщение. То е Моника Йосифова. Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев. Една малка техническа грешка ви издаде“, заяви Гърневски. „Сега стана ли ви ясно, уважаеми колеги, кои са гадовете?!? Вчера Корнелия и шайката ѝ ги търсиха на площад „Независимост“, а те се оказаха отново на „Позитано“. По-цинични и по-нагли от всякога“, каза още той.

По думите му с „разкритието за клана Станишеви в сянката на „Инерком“ обаче, не се изчерпват новините за връзката на БСП и ЧЕЗ“. „Стана ясно още, че по време на управлението на БСП с премиер Орешарски, шеф на отдел в ЧЕЗ е предлагал двукратно на енергийния тогава министър Драгомир Стойнев, българското правителство да изкупи компанията обратно. Защо това не е направено, само вие знаете“, добави Гърневски. Според него Стойнев дължи на обществото отговор на въпроса кога е искрен – сега, когато се обявява за връщане на държавата в ЕРП-тата или тогава, когато е имал възможността да го направи и е отказал. „Защото дори и лицемерието ви, другари социалисти, трябва да има граници“, заключи депутатът от ГЕРБ.

Отговорът на БСП дойде именно от социалиста Драгомир Стойнев, който обяви, че думите на Спас Гърневски са били фалшиви новини и добави, че „всеки депутат трябва да се срамува от изявления като това“, а не да аплодира подобни изказвания. Той каза още, че в БСП няма политик, който да си позволи в името на личния си интерес да руши този на държавата.

Преди дни лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че купувачът на ЧЕЗ Гинка Върбакова повтаря изказвания на ГЕРБ и това доказва, че партията на Бойко Борисов стои зад нея. Коментарът на Нинова бе по повод изказване на Върбакова в парламента в четвъртък, в което тя попита как една жена на 28 г. от село Крушовица е успяла да си купи „Техноимпекс“.

Comments are closed.