Business is booming.

Зад сделката за ЧЕЗ стои Борисов, смята Нинова

Според лидера на БСП Корнелия Нинова зад сделката за ЧЕЗ стои премиерът Бойко Борисов.

За нас в този казус е най-важно да защитим 3 милиона българи и националната сигурност, кочментира тя по време на заседанието на комисиите по енергетика и за контрол над СРС, която тече в момента в Народното събрание.

Току-що шефовете на службите признаха, че следят ЧЕЗ от 2010 г и са предавали сигналите, където трябва. Г-н Борисов излъга, че не е бил информиран. Излъга и че тече проверка на институциите – току-що стана ясно, че такава не е започнала. Борисов стои в основата на сделката за ЧЕЗ.

Кога информирахте премиера Бойко Борисов за сделката с ЧЕЗ, отправи директен въпрос към шефовете на служби Нинова. Премиерът излъга два пъти за скандалната сделка, изтъкна в изказването си Нинова. Правителството е знаело, правителството се е ангажирало чрез държавната Банка за развитие в сделката за енергоразпределителното дружество, бе категорична тя на базата на чутото от самата Върбакова и представителите на службите.

Сега трябва да чакаме благоволението на г-жа Гинка Върбакова да се поддаде ли на шантажа на г-н Борисов, цитирам я, добави Нинова, цитирана от Стандарт.

По-рано БСП обяви, че започва подписка сред българските граждани, които са абонати от ЧЕЗ, за да се задейства процедури по колективен иск по сделката.

Comments are closed.