Business is booming.

Бургас изненада с цените на имотите

Между 2% и 8% беше поскъпването на жилищата в Бургас през 2017 г., сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Ветрен, Изгрев, Сарафово, Акациите и Братя Миладинови са в групата бургарски квартали, в които почти нямаше разлика в цената на квадратен метър жилищна площ през изминалите 12 месеца. В центъра на града обаче се наблюдаваше значително увеличение от 7%. Там средната цена, на която се търгуваха имоти в началото на 2017 г., беше 837 EUR, а към края стойностите достигнаха 903 EUR. Това обаче не е районът с най-силно поскъпване на апартаментите. Във Възраждане, Крайморие и Меден рудник увеличението беше 8%, а в Славейков – 9%.

Разглеждайки данните в абсолютни стойности, то най-евтино клиент е можел да си купи жилище в Меден рудник – 485 EUR/кв.м. В другия край на класацията е центъра. Там офертните цени са били малко над 900 EUR/кв.м.

По отношение на предлагането броят на оферираните дву- и тристайни жилища е почти еднакъв. Предложенията на жилища с две стаи са около 1300, а тези с три – малко над 1100 броя. Цените на 2-стайните стартират от нива около 25 000 EUR. Срещу въпросната сума могат да се купят както жилища ново строителство, така и старо. Гарсониерите продължават да са търсени, а предлагането ограничено. Едва около 250 е броят на офертите. Цените започват от 20 000 EUR, като за въпросната сума може да бъде купено компактно студио от 32 кв.м. в нова сграда в Сарафово. В центъра жилище от 39 кв.м. се оферира…

Прочети цялата Топ Новина

Източник на топ новината: : Бургас изненада с цените на имотите

      

Comments are closed.