Business is booming.

Капитанът на Фиорентина почина две седмици, след като стана баща

Давиде Астори ,който е капитан на Фиорентина е починал тази нощ в съня си. Все още не е ясна причината за смъртта на 31-годишния Астори. Той е бил открит в стаята си на хотела,където футболистите на Фиорентина са били отседнали за днешния мач с Удинезе.

Разследването около мистериозната кончина на Давиде продължава. Капитанът има 14 мача за Италия и един отбелязан гол. Предположенията за смъртта му са малко, но едно от най-известните е ,че е получил сърдечен инфаркт , докато спи . Това,че преди две седмици стана баща прави кончината му още по-трагична.

Междувременно е било взето решение за отлагане на срещата с Удинезе , която е трябвало да започне в 16 :00 часа

.
Официалното изявление от щаба на Виолетовите ,гласи :
“Фиорентина като клуб е дълбоко потресен и с прискърбие съобщава за смъртта на нашия капитан Давиде Астори. В този ужасен и деликатен момент ние изразяваме цялата си подкрепа към неговото семейство. Молим медиите за проява на съчувствие в този момент“.

Давиде Астори започва като дете да играе в Понтисола , а след това преминава в детско-юношеската на Милан . След като не се налага в Милан , два пъти е преотстъпван под наем в Пицигетоне и Кремонезе. Разкрива своя потенциал в Каляри, където остава в периода от 2008 до 2016 и получава повиквателна за националният отбор на Италия , за първи път през 2011 година. През сезон 2015-2016 година е под наем във Фиорентина,където и остава и до днес..

Comments are closed.