Business is booming.

Пирин иска линч за Каранга

Ръководството на Пирин разпространи официално становище по случая с Фернандо Каранга. Както е известно, нападателят на ЦСКА не получи наказание от Дисциплинарната комисия. Масирана медийна атака искаше Каранга да бъде наказан и да пропусне дербито с Левски на 18 март (неделя). Голмайсторът показа с жест прерязване на гърло след двубоя с Пирин и според някои това трябваше да бъде санкциониран.

Предлагаме ви без редакторска намеса написаното в официалния сайт на Пирин по темата:

„Уважаеми привърженици на футбола, уважаеми колеги от футболните клубове в Първа лига, ОФК Пирин ЕООД Благоевград категорично осъжда и възразява срещу липсата на наказание за състезателя на ПФК „ЦСКА-София“ – Луиш Да Силва Фернандо, за действията, провокациите и цялостно поведение по време на срещата от 25-ти кръг на Първа Лига, между ОФК Пирин и „ЦСКА- София“, пише Гонг.

Въпреки изобилието от видео и снимков материал, състезателят от отбора гост първо бе оставен на терена във всички 94 минути, а впоследствие не бе дори порицан и наказан за поведението си спрямо съперникови състезатели и публика.

У нас буди огромно недоумение решението на делегата на мача, съдийския наблюдател и главния рефер, поведението на състезателя Луиш Да Силва Фернандо да бъде оставено извън протокола и доклада.

Цялостното мълчание около действията на състезателя на „ЦСКА-София“ са изключително обидни за нашия клуб и привърженици.

Нееднократно, комисии към БФС са се самосезирали в подобни случаи. Настояваме, това да бъде така и в посочения от нас конкретен момент.

Към настоящата си позиция прилагаме снимков и видео материал.

П.С. – Оставяме без коментар съдийството в двубоя. Вярваме, че от съдийската комисия и специалистите, които работят в нея и около нея, ще бъдат забелязани десетките брутални греши в ощърб на нашия клуб по време на въпросния двубой.

Comments are closed.