Business is booming.

Аферата ЧЕЗ: Подходящият купувач на дружеството е…

Компетентните органи трябва да решат за сделката за ЧЕЗ. Тя трябва да бъде спряна, ако има и най-малките съмнения за произхода на парите и за хората, които стоят зад нея. Това заяви пред Би Ти Ви депутатът от БСП Таско Ерменков на въпрос за скандала с ЧЕЗ

По думите му тази сделка засяга сигурността на 2 млн. българи.

„Предварително ясно е, че тази жена няма опит и познания. Аз съм доктор в тази сфера и не мога да си представя, че ще се справя с управлението на ЧЕЗ“, добави той.

„Сделката може да е финализирана като чисто търговска, но тя не завършва, докато в България компетентните власти не докажат произхода на парите“, обяви народният представител.

„Самите ЧЕЗ, които се занимават с тази дейност, изпитват затруднение с реализацията на своята дейност в България, а сега зад дружеството застава жена, която хабер си няма от такова управление“, негодува Таско Ерменков.

„Ние имаме един-единствен фаворит, който трябва да купи ЧЕЗ и това е държавата. През 2004 година ние бяхме против и призовахме да не се продава ЧЕЗ, пише пик бг. През 2011 година ние единствени бяхме против продаването на остатъчните дялове“, категоричен е депутатът.

Comments are closed.