Business is booming.

Всеобщо мнение, най-слабият и неадекватен министър е…

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е един от най-слабите министри в кабинета.Въпреки провалите на МВР, той широко алармира,че няма да реформира системата.Даже се похвали,че няма друга по-спокойна държава на Балканите от България.

И докато на Радев му е спокойно, в държавата продължават да се вършат безобразия като крадене на бизнеси, точене на средства от общински и държавни предприятия, далавери, рушвети, подкупи, изнудвания…

Това обаче на много хора създава неспокойствие, докато на министъра май не му пука и системата няма да бъде реформирана. Щяло да има еволюция постепенно. Няма друга държава на Балканите, която да е толкова спокойна, заяви Радев без свян предвид всекидневните случаи на побой над възрастни хора с цел кражба. Той сякаш забрави и за отвлечения Адриан, и за шесторното убийство в Нови Искър, и за разстреляния Петър Христов…
Радев волно или неволно направи самопризнание: Не се чувствам още в свои води в тази сфера, защото съм се занимавал с други работи. Явно за компенсация на своя дискомфорт той търси съглашателство с Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, с които по думите му работил изключително добре.

Валентин Радев остана безпомощен и в борбата с мигрантите. Оправда се,че се пускат умишлено,за да може да се проследи каналът.Той се похвали,че България имала най-добре защитената граница в Европа.

И реакцията срещу него не закъсня. Зам.-шефът на БСП Кирил Добрев изригна срещу ръководството на МВР заради престъпността по селата. Добрев бил провокиран от репортаж за 86-годишната баба Мара-Пушката, която живее на село и се пази от бандитите с боен цял арсенал. По този повод заместникът на Корнелия Нинова зове във „Фейсбук“ за оставката на вътрешния министър Валентин Радев, от когото нямало нужда, защото скоро щяло да ни остане само тананикането на „родната полиция ни пази“.

„Въоръжена до зъби. Пистолет, пушка, две аларми, бодлива тел за ограда и три граничарски кучета… Жената е вдовица и живее сама, а крадци и айдуци много. 86-годишна жена въоръжена до зъби! Щеше да е смешно, ако не беше много, много тъжно. Няма къща в селото, която да не е обирана поне по няколко пъти. Двама нейни комшии са вече на „оня свят“. Пребити като кучета. Единият, за да му вземат 5 лв., а другата жена – заради парите от продажбата на нивичка“, разказва впечатленията си социалистът.

И прави обобщението: „Баба Мара-Пушката е огледалото на безпомощната държава и импотентното ръководство на МВР. Селата са оставени на произвола, нищо, че предизборно обещаваха да има повече полицаи именно там. „Сега айдуците знаят, че нема никой“. Така е, „нема никой“, заключава Кирил Добрев.

Comments are closed.