Business is booming.

Ексклузивно! Уволниха ли Петър Попадин? Директорът на Инспекцията по труда в Благоевград, Петър Попадиин слиза от шефското място!

Плъзна слух в Благоевград, че директорът на службата е уволнен!

Директорът на Инспекция по труда Благоевград Петър Попадиин ще бъде свален от шефското си място. Петър Попадиин е отстраняван вече един път от тази длъжност и сега пак са му вдигнали мерника.
Като директор той не се справя добре и няма никакъв авторитет сред подчинените си. В Инспекцията има нарушения това е факт, но за пореден път не могат да се докажат . По време на неговото управление са направени три големи проверки, но нито една не можа да докаже голямо нарушение.Констатираха се само леки нарушения и така не можа да се стигне до уволнение. А каква всъщност е схемата на работа на г-н Попадин, неговото управление е зависимо от бившия шеф на инспекцията Васил Чобанов, който е собственик на фирма за трудова медицина „Вас Ком“ ЕООД Васил Чобанов. Клиентите на тази фирма не са проверявани. От няколко години се правят проверки на едни и същи фирми и се констатират едни и същи нарушения или не се констатират. Сред бизнес средите в Благоевградска област се шири голямо недоволство от неговото управление. Все известен факт е, че близки до него фирми са под сериозната му опека и въобще не са проверявани или, ако са проверявани се констатират минимални нарушения. Напоследък Дирекцията активира дейността си, но тава пак е с цел да „замаже очите на своите началници и да запази поста си по този начин“ . В Благоевград се извършва мащабен проект по санирането на сградите и това е добре дошло на Петър Попадиин да отчита дейност.Фирмите, които извършват санирането са от цяла България и за да се застраховат инспекторите започнаха масово да проверяват.Оправданието, „фирмите за саниране, ще бъдат проверявани, най-вече по безопасност, тъй като на територията на страната зачестиха много злополуките по строителните обекти.“И отново същия фарс проверяват се пак определени фирми. Разбира се, че основанията за проверки са най-различни като например за броя на еднодневните трудови договори, използването на предпазни работни средства и други .Дали ще бъде сменен Петър Попадиин ще се разбере в началото на идната седмица. С интерес ще следим развитието и кой ще бъде претендентът за неговото място!popad

Comments are closed.