Business is booming.

Майката на убития командос: Началникът на баретите командва вътрешния министър, партия „Атака“ натискат Бойко Борисов

Дано синът ми не вижда как приятелите му станаха предатели

Интервю с майката на загиналия командос Ваня Рибчева пред Фрог нюз.

 

– Г-жо Рибчева, преди няколко дни пратихте покъртително писмо на шефа на МВР Валентин Радев за скандалите в СОБТ. Министърът отговори ли ви?
– Разбрах, че журналисти са го питали в парламента по повод моето писмо. Казал е, че не е работа на Ваня Рибчева, макар и да е майка на загинал служител, да се меси в работата на МВР. Казал е, че тепърва ще даде отговор. Това е единствената му реакция засега.

 

– Не е тайна, че имате контакт с барети от отряда. Какво се случва в момента там, след като служители написаха няколко „кървави” писма, в които разказаха за безобразията?

– Беше ми повече от ясно, че Светлозар Лазаров ще се задейства и с политическите лостове през „Атака” ще натиснат  Бойко Борисов и шефа на МВР Валентин Радев  да оставят Георги Гайков за началник на СОБТ при някакви условия. Чух, че нямало да му дадат възможност за по-нататъшно кариерно развитие. Това е позор и унижение за всички ни. Гайков в момента доказа, че стои по-високо от министър Валентин Радев. Той може да командва вътрешния министър отвън чрез Лазаров, Волен Сидеров и Бойко Борисов. Оказва се, че коалиционното правителство се крепи на Гайков и неговото положение в отряда.

 

– След няколко дни се навършват 4 години от трагичната акция в Лясковец, при която загина Емил. Как ще го почетете?

– В събота в 13 часа ще има панахида за Емо на гроба му. Нито един път не съм отишла в училището в Лясковец, където има негова паметна плоча. Ходила съм в училището във Велико Търново, където негови съученици му направиха паметна плоча. В Лясковец ходят онези, които искат да се кланят на лъжите на Светлозар Лазаров, на Георги Гайков и на сегашния шеф на пловдивската полиция Атанас Илков. Чудя се на безочието на тези, решили да бият 300 километра. Да трошат народна пара, за да отидат до плочата в Лясковец. На кого отдават почит там? Емо е тук, на 10 километра от София. Да дойдат на помена тук, ако имат очи.

– Колегите на Емил Шарков идват ли на помените?
– Първата година идваха организирано. Разбрахме, че Гайков, като командир, ги е  карал по задължение да отдават почит на сина ми. Тогава със снаха ми решихме и казахме повече такива мероприятия да не се организират. Който чувства Емо близък, нека да идва. Добре е дошъл. Но не искам да водят някого насила, като на първомайска манифестация. Абсурдно е. Сега идват само няколко момчета, но не зная дали тази година изобщо ще дойдат. Аз ги нарекох предатели. Разбрах, че са се подписали в защита на Гайков, да остане на поста си.

 

– Лазаров, Гайков и Илков продължиха да растат в кариерата. Имате ли някакво обяснение за това?
– Имам. Такава ни е държавата. Тези хора вече не ги виждам. Повече ме интересува какво става в страната и как работят институциите. Ясно е, че доказано некомпетентни хора се лансират, като се слагат на високи постове. Лазаров, Гайков и Илков са съпричинители на смъртта на сина ми, но по политически причини продължават да заемат възлови позиции. Ясно е, че съвсем умишлено на тях се назначават зависими хора.

– Какво искате да му кажете на Емо в събота?
– Ще му кажа, че по-добре да не вижда как приятелите и колегите му са станали предатели. Дано да не го вижда. Ще му кажа, че има и други, добри хора, които се борят с мен за истината. Не познавам всички колеги на Емо, но ме поздравяваха за това, че се боря за истината. Поздравявали са ме и за това, че стигнаха нещата до там Гайков да бъде махнат. И сега същите тези хора са се подписали в защита на този Гайков да остане командир. Знам, че той  остава на този пост не на базата на подписите им, а поради политическата конюнктура. С подписите си, тези млади хора орезилиха себе си, като мъже на честта.  Гайков, така или иначе щяха да го спасят и без тази подписка.

1 Comment
  1. opa says

    Ohliovat e edinstvenoto jivotno, koeto e sposobno da izgradi ky6tata si blagodarenie na sobstvenata si sluz.

Comments are closed.