Business is booming.

ОбС реши: Без надзорна комисия за ремонта на площада в Благоевград

 

Местните парламентаристи отрязаха искането на групата на БСП да се създаде временна комисия за контрол на ремонта на площада. Само няколко гласа не достигнаха идеята на социалистите да се осъществи, като предложението им се гласува два пъти.
С 12 гласа „за“,14 „против“ и 4 „въздържал се“ общинските съветници в Благоевград не приеха предложението за създаване на временна комисия за обследване и контрол върху изпълнението на реконструкцията на площадното, подплощадното пространство и фонтаните. Твърдо против това беше групата на ГЕРБ,групата на Радослав Тасков,Румяна Джолева,Рашко Динков,Румен Калайджиев и Георги Васев, пише Региона бг.
Любопитно бе,че при първото гласуване групата на Радослав Тасков гласува с „въздържал се“,а при повторното, гласовете станаха „против“.
Първа взе думата общинската съветничка Албина Анева като обясни, че Общинският съвет може да участва в тази комисия и много граждани се интересуват за ремонта и питат къде ще отидат материалите. Димитър Урдев пък се поинтересува от какво е продиктувано това предложение и дали има някакви съмнения относно ремонта.
„ Ние също ще подкрепим това предложение,за създаването на такава комисия. Който не го подкрепи, значи го е страх“, коментира Андон Тодоров.Владимир Елезов също отбеляза, че групата им ще подкрепи предложението.
Георги Васев пък открито заяви,че изкуствено се вдига пушилка и такава комисия ще е изпразнена от съдържание.“ Центърът е емблемата на града, а не знаем как ще изглежда.Нямаме и 3 Д проект, за да видим как ще изглежда след ремонта“,заяви Васев.
Кметът Атанас Камбитов също взе думата и обясни,че по оперативните програми има ред,по който се изнася информация и всичко е открито.Той обясни,че всичко е съобразено архитектурно и художествено,съществува и 3 Д проект.
„ Контролът е строг. Здравите материали,които се изваждат се предават на Биострой с приемно-предавателен протокол“,заяви кметът и добави,че за първи път се иска създаване на такава комисия, а това не е първият мащабен проект на общината. С мултимедийна презентация той показа, че община Благоевград дължи над 9 млн.лв. стари задължения за проблемни проекти от времето на Костадин Паскалев и попита защо не се направи комисия в тази връзка.
„Какво е това назидание и размахване на пръсти, защо ни връщате към тези години!? Ние не сме били съветници тогава, какъв е проблемът със създаването на тази комисия, виждате ли някакви обвинения към Вас“, изригна към кмета съветничката Гергана Янчева от БСП. Тя обясни,че ако предложението им не бъде прието ще се следи дейността на общинската комисия, която отговаря за това, за да може обществеността да бъде информирана.

Comments are closed.