Business is booming.

2 млн. евро инвестират в завод за батути и балони в село Баня

В разложкото село Баня се очаква да заработи завод за балони и батути. Предприятието е изградено за близо 2 години, а инвеститор е руски бизнесмен.Очаква се да отвори врати през месец май.
Заводът се намира в близост до минералния басейн край селото, строителството му вече е завършено и в момента е започнало набирането на работници. Това заяви кметът на селото Мария Юрганчева. По думите и първоначално ще бъдат наети на работа 20 души, а след това още 30.

Мария Юрганева, кмет на село Баня: „В момента се набират 5 човека шивачи, които ще бъдат обучавани в завод, доколкото знам в Русия, защото това все пак е специфична работа, така че да имат някакъв опит преди да дойдат другите работници. Инвеститорът е руснак, който при срещата ми с него каза, че е влюбен в нашия район и иска тука да инвестира, и тука да остане човека да живее. Доколкото знам има и апартамент в Банско, така че този човек се позиционира твърдо в нашия район.“
От кметството се надяват, че повечето от хората, които ще започнат работа в новия завод ще са местни от селото или от района,съобши бнт.

Мария Юрганчева: „Защото все пак това е на наша територия и в крайна сметка плащането на транспортни разходи ще бъде икономисани. Истината е, че в момента в Баня има даже недостиг на работна ръка така че вярвам, че хората ще бъдат тука от Баня, защото целият район се занимава с туризъм в момента.“

В завода, освен че ще се произвеждат нови балони и батути, ще се извършват и ремонти на стари. Инвестицията по информация на местното кметство е на стойност около 2 милиона евро.

 

Comments are closed.