Business is booming.

Бездомни кучета притесняват жителите на кв. „Струмско“ в Благоевград

Глутница бездомни кучета всяха страх в жители на квартал „ Стумско“ в Благоевград.На път за работа хората бяха посрещнати от четириногите.
Животните се бяха събрали около контейнерите за отпадъци, в близост до 6-то СОУ „Иван Вазов“. Бдителни граждани веднага качиха снимки в социалната мрежа с коментари, ето част от тях:
„Излизам за работа и пред блока глутница кучета. Чудя се, аз сега, на кого да се оплача. Общината имат едни гласувани 150 000 лева за тези бездомни кучета!?“ По-късно гражданката шеговито допълва:“ Дали пък, да не си осиновя“!
Междувременно кампания „Не купувай, осинови“ стартира в края на януари в Благоевград. Инициативата има за цел да осигури дом на бездомни кучета, съобщи regiona.bg .

Периодично четириногите ще бъдат събирани в изложение, по време на което всеки желаещ ще може да разгледа и да избере своя бъдещ домашен любимец.

Кучетата ще бъдат подготвяни предварително за изложенията, като животните ще бъдат изкъпани и обезпаразитени. Началото на кампанията ще бъде поставено на 27 януари, от 11:00 часа на площадното пространство между Регионален исторически музей и сградата на бившия Младежки дом. В момента за кучетата се грижат доброволци.

Идеята е впоследствие да бъдат изведени и кучетата от приюта в с. Мощанец. Голяма част от бездомните животни са били домашни любимци, после изгубени, някои изхвърлени на улицата или изоставени в приюта.

 

Comments are closed.