Business is booming.

Благоевград посрещна плувци от цялата страна и Македония за състезанието по водно спасяване

Заместник- кметът по строителство и сигурност на община Благоевград инж. Емилия Тунева официално откри втория турнир по водно спасяване. Тя поздрави организаторите, треньорите, участниците и всички гости  от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за инициативата, като пожела успехи и здраве.

Инициативата започна с едноминутно мълчание във връзка с обявения  национален траур в памет на загиналите жертви от катастрофата на магистрала „Тракия”.   В тазгодишното издание на турнира  участват 19 отбора и около 170 състезатели от цялата страна. В Благоевград пристигнаха представители  от Велико Търново, Сандански, София и София област, Варна, Смолян, Севлиево, Академия на МВР, Добрич, Русе и Бургас. Гости пристигнаха и от Битоля, Македония.

Спортното събитието се организира съвместно с  „Водноспасителна служба“ към НС на БЧК и Дружество водни спасители и Община Благоевград.

От тази година патрон на инициативата е Ичко Войвода, а статуетка- пластика,  с неговия лик, ще бъде връчвана на победителите, класирали се на първо място,ежегодно.

Състезанията продължават днес и са започнали в  10:00 часа в закрития плувен басейн на Спортен комплекс „Пирин“, където ще бъде и церемонията по награждаването.

Comments are closed.