Business is booming.

Разкриха канал за трафик на автомати, пистолети и…

Картечници, автомати, пистолети и огромно количество боеприпаси са открити при спецакция на ГДБОП.

Арсеналът е намерен в гараж близо до парк „Гео Милев” в столицата, съобщиха от МВР.

Автоматите са „Калашников“ – 65 на брой, две пушки-помпи, 37 са пистолетите „Скорпион“, 43 пистолета са от други марки, патроните са над 70 хиляди.
Освен това са иззети 8 килограма черен барут, 2 сандъка със запалки за гранати – една такава запалка има мощност 3 конски сили, 470 цеви за различни оръжия, 2 пушки помпи, 14 дръжки със спусък за РПГ.

„Толкова много оръжия хванахме, колкото специалните бригади нямат. И като качество, такива заглушители специално правени като за специалните части и баретите“, коментира след акцията премиерът Бойко Борисов, цитиран от БНР. По време на акцията по противодействие на незаконната търговия с оръжие в бази край павелбанското село Габарево и казанлъшкото Хаджидимитрово са намерени 17 автомата „Калашников” и 15 пистолета, като всички оръжия са били със заглушители.

Сред задържаните петима има иранци и българи, като един от арестуваните е бил „свързващо звено” с друга група, която държала печатница за фалшиви документи. Там пък са били открити неистински израелски, унгарски и италиански лични документи, канадски визи, документи на арабски език.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов съобщи, че оръжията излизат от завод „Арсенал” в Казанлък.

Ще извършим сериозна проверка в завод „Арсенал”, допълни и Иван Гешев. Според него е имало вътрешен начин за изнасяне на оръжието.

снимка:бтв

Comments are closed.