Business is booming.

Арестуваха сина на един от избягалите затворници

В полицията в Ботевград цяла нощ продължиха разпитите на близките на единия от бегълците Владимир Стефанов, съобщава NOVA. Синът му беше задържан по подозрение в съучастничество. Той, както и майката на избягалия затворник, бяха извикани на разпит във вторник, в 18 часа вечерта.

Разпитът на майката е приключил сравнително бързо, но синът е прекарал в районното управление близо 15 часа. След това той беше откаран под конвой към София, за да се провери дали има общо с бягството.

Вчера двама рецидивисти – Владимир Стефанов и Радослав Колев, избягаха от софийския затвор след като нападнаха надзиратели с оръжие. Пострадали няма, а след инцидента започна търсенето на бегълците. Още вчера полицията обяви за издирване Колев и Стефанов и призова хората за съдействие.

Столичната дирекция на вътрешните работи призова хората, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. От дирекцията предупреждават хората да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива.

Главният секретар на МВР Младен Маринов предупреди хората по никакъв начин да не търсят физически контакт с избягалите затворници.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев увери, че е впрегнат целият ресурс на полицията за издирването на бегълците.

Comments are closed.