Business is booming.

/ Видео/ Ниските заплати изкараха здравните инспектори от Благоевград на протест!

Здравните инспектори излизат на протест заради ниски заплати. Днес част от служителите в Регионалните здравни инспекции протестират в обедната си почивка, други изразяват недоволството си символично, с лентички на реверите си.

Валентина Георгиева работи в системата от 32 години. В момента заплатата ѝ е 520 лева.

„Много трудно се справяме с тези пари, особено зимата, когато има големи сметки за ток, почти повече от половината заплата отива за сметки. Всеки от нас има кредити, овърдрафти”, коментира тя.

Валентина отговаря за определен брой заведения и често става обект на агресия, особено при проверка за тютюнопушене в обектите. Понякога се налагат и проверки през нощта – срещу допълнително заплащане.

„Просто ми е неудобно да кажа – 25 стотинки на час. Влизаме в казина, в които виждаме, че хората вкарват в машинките по 500, по 1000 лева, две наши заплати, ние работим от 22 до 00 ч. за 25 стотинки на час”, допълни Валентина.

Тя и колегите ѝ са тесни специалисти, затова трудно биха могли да си намерят друга работа. Разчитат на обещаното увеличение и се надяват то да важи за всички здравни инспектори.

Comments are closed.