Business is booming.

Гордост за Благоевград! Стотици жители и гости на Загреб аплодираха бурно ансамбъл „Пирин“ и Биг Бенд

Премиерът на Република  Хърватска Андрей Пленкович посети щанда на Благоевград по време на изложение в Загреб по повод председателството на България на Съвета на ЕС.  Той проряви интерес, като лично кметът д-р Атанас Камбитов му представи града.

Събитието бе открито от посланика на България в Р. Хърватска Таня Димитрова, която обърна специално внимание на Благоевград в своето приветствие.

„Ден на България” в Загреб  събра щандове, представящи градове от България и Хърватска. Материалите, с които се презентира Благоевград привлякоха интереса на туристи от различни краища на света.

Вниманието на стотици жители и гости на Загреб  бе силно привлечено от ансамбъл „Пирин” и Биг-бенд Благоевград.

Бурните аплодисменти върнаха благоевградския ансамбъл няколко поредни пъти на сцената.  Кметът д-р Атанас Камбитов получи специални поздравления от официални лица, както и гости на Загреб за начина , по който развива Благоевград и запазва неговата културна идентичност.  Официални гости на събитието бяха ръководителят на председателството на ЕК в Загреб  – Бранко Баричевич, ръководителят на председателството на ЕП в Загреб – Виолета Станичич, външният министър, д-р Мате Гранич- съветник на президента, председателя на офиса на ЕК и председателя на офиса на ЕП, председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков.

Събитието представлява част от програмата на Посолството на република България в Загреб. То е организирано съвместно с представителствата на ЕК и ЕП в Република Хърватска.

Финалът бе поставен от Биг-бенд Благоевград с изпълнения на гласовитата солистка Христина Палева. В сърцето на Загреб всички се хванаха на българско хоро.

Comments are closed.