Business is booming.

Край на опашките пред КАТ!

Премахването на буквите в регистрационните номера ще улесни регистрацията.Новите регистрационни номера на колите вече няма да показват от кой град е човек, а с новия стикер за технически преглед ще знаем историята на всеки автомобил, както е в Европа – това предвиждат промените в Закона за движение по пътищата.

С премахването на буквите ще се улесни изключително много регистрацията на моторните превозни средства, обясни зам.-министър Попов, пред новини.бг. Подобни номера ще имат обаче само новите автомобили. Които се регистрират и тези, които се препродават.

На ден в София се регистрират между 800 и 900 автомобила. Сега с новите промени идеята е регистрацията да се извършва на 15 места. Така ще се облекчат гражданите, а същевременно ще се увеличи контрола, обясни Попов. „В момента техническото изпитание на всички автомобили, които преминават първа регистрация не е на нивото, на което сме длъжни да го правим. Има европейска регулация за това“, заяви той.

По думите на зам. – министъра благодарение на промените ще се подобри и качеството на въздуха, тъй като в новия стикер за технически преглед ще влиза историята на автомобила, включително и неговите километри и така по-лесно ще се спират автомобилите, които са замърсители.

Comments are closed.