Business is booming.

ОбС Благоевград с един добре изигран сценарий за наивници!

На сесия вчера  след близо три часа умуване общинските съветници в Благоевград не приеха  предложението за  провеждането на  референдум за разкопките край Покровник .Съветниците от ГЕРБ  първоначално прегърнаха идеята за провеждането на референдум,в последствие се отказаха. Вносителите му от своя страна обявиха този избор за направен под натиск. И това май наистина е точно така.

До  решение  за референдум не се стигна, тъй като мнозинството съветници са от ГЕРБ и  в комплект с групата,  представлявана от Радослав Тасков гласуваха  с „въздържал се“ и така не се стигна до решение. 17 души от съветниците  застанаха зад всеобщото искане на хората за референдум.

На практика видяхме нещо странно, мнозинството избрано от гласоподавателите на община Благоевград не застана зад своите избиратели, а гласува против тяхната воля… Естествено,  проведе се дълъг дебат, на който бяха извадени какви ли не доводи.

С предложението за свикване на общо събрания успяха да  раздвоят мнението на съветниците  и обществеността На практика свикването на общо събрание е незаконно, а не както се изразиха мнения, че свикването на референдум е незаконносъобразно. Член от  Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление  гласи:

Чл. 55. (1) Общо събрание на населението се провежда в общини, райони, кметства, населени места и квартали с население до 10 000 жители.

Благоевград не е община, която е от 10000   жители, а много повече това всички го знаят.

Различните слухове и мнения подклаждат допълнително хорското недоволство. Гражданите на Благоевград са напълно с правото си да негодуват, не може да не им се изпълни конституционно право да изразят мнение по важен въпрос като гласуват на референдум. Но явно управляващите в Благоевград се страхуват от прякото мнение на хората, затова и не застанаха зад тях.

Станахме свидетели на един добре изигран сценарий за наивници. На практика останаха съмнения, че има нещо нагласено. Толкова добре успяха да си изиграят ролите от нагласения сценарий, че част от съветниците  не се усетиха и не разбраха какво се случва в залата. Съветници, които активно участваха в протестите заедно с гражданите в един момент гласуваха против референдума. Част от тях дори се бяха подписали в подписката пусната за организиране на референдум.

Кой в същност заблуждавате дами и господа, кой? Мислите ли, че някой вече Ви вярва? Нима гражданите не могат да четат и не разбират какво случва?

Предложението на кмета А. Камбитов  за общо събрание беше абсолютен фарс. Защо при толкова начетени юристи сред местните парламентаристи членове на ОбС, никой не посмя да репликира  кмета, а защо ли? Отговор прост, защото всички са зависими.

Добре изигран сценарий  и фарс на гърба на гражданите, за което биха завидели  и театралните артисти.

Е драги ми  избиратели , така ви излъгаха сега за референдума, така ви излъгаха  и на изборите, така ще ви излъжат и на следващите след година.

1 Comment
  1. Ева says

    Най- правилното решение! …..нима бяхте съгласни да се харчат излишни средства?!

Comments are closed.