Business is booming.

Общинари боядисват яйца в Благоевград

Заместник- кметът на Благоевград по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова боядисва яйца с малчуганите от ДГ „Синчец“. Тя бе посрещната в двора на детското заведение с празнична програма. „Изключително ми е приятно да видя толкова много деца и родители! Вие, екипът на детското заведение и родителите, сте тези, които давате пример на децата, а ние сме длъжни да им създаваме добри условия“, каза в част от приветствието си към деца, родители, директор и гости на празника зам.-кметът Христина Шопова.

Децата, заедно със заместник- кметът Христина Шопова сътвориха изключително красиви великденски символи. На Велики Четвъртък по традиция се боядисва първото червено яйце. Такива направиха със сръчните си ръце и децата на Благоевград, заедно със заместник- кметът Христина Шопова. Докато боядисваха яйца, тя им разказа за традицията и обичаите, свързани с Великден. Децата слушаха и допълваха.

В детското заведение бе открит и традиционен Великденски базар. На него, всеки посетител можеше да намери красиви тематични украси. На финала на празничната среща, заместник- кметът пожела на децата да бъдат здрави, усмихнати и щастливи. „ Пожелавам Ви да сте все така будни и умни, защото Вие сте нашето бъдеще“, каза още заместник- кметът Христина Шопова. Тя поздрави директорът на детското заведение Даниела Пърличкова и екипът за грижите и всеотдайността към децата.

Comments are closed.