Business is booming.

Не върнаха в затвора ексшефа на КАТ -Благоевград

Софийският апелативен съд потвърди паричната гаранция от 10 000 лева на
бившия шеф на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов.

Благоевградските магистрати, които го освободиха от ареста срещу 10 000 лева.

До новото заседание днес се стигна след внесен протест от страна на Окръжна прокуратура-Благоевград, припомня еновина.

Държавното обвинение в Пиринско атакува постановената парична гаранция, но САС реши Данаил Стоицов да бъде на свобода до приключване на делото за подкуп, незаконно оръжие и престъпление по служба.

Адвокатът му Иван Чолаков пледира за освобождаване, така както стана с другите замесени в аферата с ВИП номера на автомобили срещу заплащане на подкуп.

Както вече информирахме, общински съветници и видни бизнесмени в Благоевград са разпитвани по делото срещу арестувания началник на КАТ Данаил Стоицов.

Всички те са дали показания по делото за искане и получаване на подкупи за ВИП регистрационни номера срещу Стоицов, който преди дни бе заменен на поста от дългогодишния служител в системата Петър Овнарски.

Източници на Еновина съобщиха, че сред разпитваните са благоевградският съветник Христо Ковачки, един от съдружниците в строителната фирма „Агромах“, както и мощните предприемачи Венчо Мутафчийски-Пашата, Иван Чапов и Димитър Янков-Кенеди, собственик на дружеството, което строи и поддържа осветлението в областния град.

Те са дали показания пред прокурор, тъй като са част от заснетите лица с тайни камери, монтирани в КАТ, месеци преди ареста на Данаил Стоицов.

Благоевградчаните са снимани да дават пари на ръка в кабинета на Стоицов. Обяснили обаче, че парите не са за подкупване на началника, а за футболен турнир, организиран ежегодно за служителите в „Пътна полиция“.

Най-голяма сума е дал Иван Чапов. Той дори е поискал документ за дарението. Над 2000 лева е броил най-възрастният местен парламентарист и концесионер на банята в Благоевград Христо Ковачки.

Срещу началника на катаджиите Данаил Стоицов се води наказателно дело за получаване на подкупи, незконен пистолет, открит в касата в кабинета му, както и за това, че на 4 май тази година си превишил правата, като осигурил конвой на тежкотоварен камион да стигне от Дамяница до село Бело поле, без за това да уведоми Областно пътно управление. По този начин е спестено плащането на пътна такса.

По време на предходно заседание бившият шеф на КАТ в Пиринско Малин Халачев лично заяви, че пистолетът в касата е негов. Откритите 5300 лева били за футболен турнир. Магистратите обаче не кредитираха тези показания.

Преди месец подведоха по наказателна отговорност и трети корумпиран в престъпната схема в КАТ-Благоевград.

Окръжната прокуратура обвини Никола Доганджийски – Колевеца за урeждане на ВИП регистрационни номера на автомобили, заедно с началника Данаил Стоицов и бизнесмена Бойко Шарков.

Колевеца е участвал като помагач при събиране на подкупи, казаха от прокуратурата.

Доганджийски, който е бивш полицай, бе арестуван със Стоицов и Шарков, но заради сърдечни проблеми влезе в кардиологичното отделение на болницата в Благоевград.

Колевеца е на свобода под парична гаранция в размер на 6000 лева.

Той създал условия за намиране на заможни бизнесмени, желаещи да регистрират и идентифицират пътни превозни средства, в Благоевград, както и в пунктовете за регистрация на коли в Петрич и Гоце Делчев.

Comments are closed.