Business is booming.

Румен Радев ще направи голяма услуга ако създаде нова партия, смята Плевнелиев

Според президента на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелие Румен Радев няма шанс да спечели следващите президентски избори.

„Но със сигурност ще играе на следващите избори. И като ги загуби, би могъл да изиграе ролята на обединител на лявото под неговата егида“, коментира той.
„От един държавен глава се очаква да бъде благороден, широко скроен, справедлив, да работи за доброто име на България по света. Не му отива да всява съмнения, да говори неистини. Всички европейски лидери и лидерите в региона благодариха на българското правителство за постигнатия успех. Единствен Радев омаловажи постигнатото, търсейки евтин пиар“, каза Плевнелиев в интервю за „24 часа“.
По негови думи настоящият държавен глава „си остава генерал популист и не се доказва като президент обединител на нацията“. „Той не изгради никаква тежест и никакви контакти на международно ниво за разлика от премиера Борисов и правителството. Президентът Радев направи неуспешни опити да раздели ЕС“, посочи Росен Плевнелиев.

Той коментира и слуховете, че Румен Радев ще създаде нова партия. „Ако стане така, ще направи голяма услуга на Бойко Борисов. Спомнете си каква беше политическата тежест на президента Първанов и как тя драстично намаля след създаването на АБВ. Този вариант е изгоден за премиера Борисов и за ГЕРБ“, каза той.
„Моят съвет към него е следният – в политиката не е важно как влизаш, а как излизаш. Почти всички политици допускат баналната грешка да преиграят с властта. Радев е в същата група“, каза още президентът Плевнелиев.

Comments are closed.