Business is booming.

Славия попари Пирин

Славия победи Пирин в среща от Първа лига – последна от редовния сезон в шампионата.

Столичани се наложиха с 3:1, с попадения на Галин Иванов (разписал се на два пъти) и Ивайло Димитров. Точен за гостите беше Благов.

„Белите“ завършват на седмо място в подреждането. Така те ще са в поток с 10-ия, 11-ия и 14-ия. Останалите – 8-и, 9-и, 12-и и 13-и, ще са в другата група.

Славия ще има за съперници Витоша, Пирин и Черно море или Локомотив (Пловдив) във втората осмица на класирането.

Първото полувреме не предложи нито една по-сериозна опасност пред двете врати.

Първият точен удар в целта бе записан на сметката на Ивайло Димитров, който след 17 игрови минути стреля в ръцете на вратаря на съперника.

Епизодични включвания на Рениа по десния фланг бяха всичко, с което гостите на националния стадион можеха да се похвалят.

„Белите“ пък опитваха по различни начини да се доберат до полето на Костов, но така и не успяваха да го притеснят със стопроцентова ситуация за гол, пише топ спорт.

Стражът на състава от Благоевград дори бе официално предупреден, като причината за това бе опитът му да забави и без това лежерната игра на терена.

До почивката нищо интересно не привлече вниманието на малкото верни фенове на домакините, дошли да наблюдават любимците си.

Вторите 45 минути бяха по-напрегнати от началните, като се стигна до отбелязване не на едно, а на цели четири попадения.

Автор на първия гол за софиянци стана Галин Иванов, разписал се след 57 минути игра.
2:0 направи Димитров, след точно 78 минути игра. Този път силният шут на състезателя на домакините дойде от противоположния край на пеналта.

На 3:0 покачи Галин Иванов, вкарал втория си гол в мача 3 минути преди последния съдийски сигнал. Минута след това Благов оформи крайното 3:1.

Треньорът на Пирин и цялото ръководството на клуба изразиха остро негодуванието си от факта, че мачът бе изместен от събота за понеделник, най-вече заради това, че никой от БФС не бе питал „орлетата“.

Comments are closed.