Business is booming.

Докога ще чакаме да подаде оставка, срам няма ли, гаф след гаф на Валентин Радев!

Министърът на МВР Валентин Радев твори граф след гаф през последните месеци. А обикновените граждани стоят и чакат следващата издънка, която може този път да бъде и фатална.Но, явно силовият министър няма чувство за срам…

Заради фрапантния случай на аерогарата на 20 март, когато цяла смяна на гранична полиция не е изпълнила служебните си задължения. От БСП скочиха и поискаха оставката на Радев с довода: „при тази престъпна небрежност и немарливост как ще се опазят европейските граници“. Но и това мина, оставка нямаше…

А схемата за трафик на мигранти, която беше разкрита миналата година е още по-фрапантен случай. Тя заплашва сигурността на страната, защото от месеци има сигнали за пробойни на вътрешните ни граници, но отново никой не взима мерки и Радев си стои непоклатимо на мястото.

На Летище София отново има подобен инцидент на 27 март с полет пристигащ от Амстердам, потребителят на социалната мрежа Георг Тупарев разказа: „На пунктовете за проверка нямало нито един граничен полицай и затова десетина души влезли в България свободно. Той самият бил проверен, защото граничарите се появили бързо. Като причина за забавянето те обяснили грешна информация за кацането на самолета“.
За този случай обаче министерството категорично отрече.

Вчера стана нещо нечувано, въоръжени затворници- рецидивисти избягаха от входа на централния софийски затвор. Чистачката се е опитала да ги спре. Избягалите затворници са Радослав Колев, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода за 26 години, за убийство. Другият избягал затворник е Владимир Стефанов, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода за 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

Безспорно в случая става дума за човешки грешки… Става дума и за техническо недокомплектоване на системите за сигурност, които действат. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева. Според министър Цачева тезата, че бягството на двамата затворници се дължи на човешки грешки се потвърждава и от факта, че те са били въоръжени с огнестрелно и хладно оръжие, което е вкарано в затвора. Радев допълни: „Имахме оперативна информация от миналото лято за бягството на лицето Владимир Стефанов и бяха предприети необходимите мерки“. Информацията е подадена на Министерство на правосъдието и тези, които са заинтересовани от това. „Направени са и са взети необходимите мерки по това, но за жалост се случи така, че той сега е избягал от затвора.

Така на практика в България се разхождат двама въоръжени рецидивисти, които убиват без окото да им мигне, а министър Радев се оправдава… като ученик.

Comments are closed.