Business is booming.

Съветничката Гергана Янчева от БСП пребори мнозинството и гласуваха предложението и на сесия в Благоевград

Кметът Атанас Камбитов лично присъства на сесия на ОбС,за да следи зорко съветниците, които са от мнозинството и да се убеди как ще гласуват. Говори се,че когато отсъства от сесия точките минават трудно и за това лично решил да упражни контрол.И наистина днес точно така се случи и той тушира напрежението след въпросите и предложенията на Гергана Янчева. Камбитов я контрира като заяви,че „не сме на изпит“ и тези въпроси не са към администрацията и кмета.
И така съветниците в Благоевград заседаваха днес отново на извънредна „поправителна“ сесия.Причината бе, че на предишната пак извънредна сесия общинските съветници отказаха да упълномощят кмета Атанас Камбитов да гласува позицията на общината в Общото събрание на Асоциацията по ВиК насрочено за 21-и февруари 2018 г.
Този път обаче благодарение на доводите на Гергана Янчева с 31 гласа „за“ и един „въздържал се“ съветниците дадоха съгласието си това да се случи,като се вземе предвид и изменение в инвестиционната програма, касаеща община Благоевград ,да се включи улици „Мелник“,която не била предвидена в предишния план.
„ Предлагам да се включат всички обекти в инвестиционната програма,при изменението в 9 пункта плюс ремонта на улица „Мелник и ул.“ Стара планина“ като предватително се направи остойностяване на това“,заяви по време на заседанието Гергана Янчева. По-късно направо попита кмета: Улица „Мелник“как ще се реконструира?Той и отговори,че тя е включена в инвестиционната програма на общината.
Доводите на Янчева и на миналата сесия бяха същите,но мнозинството гласува против това предложение и за това се наложи да има втора извънредна сесия. Ако още тогава съветниците бяха приели доводите й щеше да се гласува още тогава. Важното беше гласуването да бъде законосъобразно и да не бъде върнато.
След близо час дебати съветниците упълномощиха кмета Атанас Камбитов да гласува позицията на общината в Общото събрание на Асоциацията по ВиК. Единственият който се въздържа бе Калоян Ханджийски.

Comments are closed.